Munkalaptervező indítása
Egyedi gyártású konyhabútorok
Klikk ide
http://eszpg.hu/?gid=153
     
 
Üdvözlő!

Köszöntjük honlapunkon!

Ön a POLYREY termékek magyarországi képviseletének a honlapján van.
Mi a dekorlemez?
A dekorlemez más ismert alternatív nevei,
HPL lemez azaz magasnyomású laminált lap
Dekopon
Dekorit
Dekor

CPL lemez azaz folyamatos gépsoron előállított laminált lap, ezt a terméket azért írtam külön, mert fontos megkülönböztetni a HPL lemeztől.

Az alábbiakban láthatnak összehasonlító táblázatot is a HPL illetve a CPL termékről amiből kiderül a minőségi különbség.

POLYREY nem gyárt CPL lemezeket csak HPL lemez azaz maganyomású laminált lapot.
A dekorlemzet a belsőépítészeti faipar, asztalosipar alkalmazza az Ő számukra kifejlesztett termék.

Felhasználhatóságának csak a képzelet szab határt, hiszen több, mint 300 szín és 8 féle felülwet áll rendelkezésre és ha ez még nem lenne elegendő akkor készek vagyunk teljesen egyedi dekorlemez kialakítására is.

A POLYREY termékek 1996 óta vannak jelen Magyarországon, ez idő alatt számtalan referencia helyen megtekinthetőek a belőlük készült termékek.

Magyarországon közel 80 féle (dekorlemez) színt tartunk raktáron, mely megtekintéséhez regisztrálnia kell rendszerünkben.

Vállalatunk minden POLYREY terméket forgalmaz, de csak dekorlemezt tart raktáron.

Továbbá foglalkozunk a dekorlemez teljeskörű feldolgozásával is. Igy Vevőinknek teljeskörű szolgáltatást tudunk nyújtani, amiből Ők szabadon választhatnak.
Lehetőség van postforming termékek rendelésére, melyben egyedülállóm profilokat tudunk kialakítani, továbbá képesek vagyunk egy komplett kivitelezést is elvállalni.

Referenciáinkat megtekintheti a www.egyedibutor.eszpg.hu oldalunkon.


Ui.:


"Hiszünk abban, hogy a mögöttünk álló immár nagykorú asztalos ipari vállalkozási tapasztalatunkkal, több, mint tízezer elvégzett rendeléssel, töretlen lelkesedésünkkel, megbízható és kiváló szakamai tapasztalokkal bíró munkatársainkkal, a legmagasabb követelményeknek is megfelelő gépeinkkel maradéktalanul kielégítő szolgáltatást tudunk nyújtani Vevőink számára"

Az EZERMESTER SZOLGÁLAT KFT., tulajdonosai:
Fajta Péter
Pintér László

További információk a Polyrey 2007-2012 kollekciójáról:

 

Gyakran ismételt kérdések

Mi a POLYREY HPL (dekorlemez) magyarországi készlete?

A POLYREY HPL (magasnyomású laminált lap, más néven dekorlemez) magyarországi készlete klikk ide a készletinformációkért.
Ezen információkat naponta frissítjük, ezért a pillanatnyi készlet csak tájékoztató jellegû!
Kérjük, mindig kérdezze meg munkatársainkat a kiválasztott szín és táblaméret meglétérõl!

  Telefon:
  06 21 212 224,

Mennyibe kerülnek a POLYREY termékek?

A POLYREY termékek árai, HPL lemez ((magasnyomású laminált lap, más néven dekorlemez), Compact, Placage, Compact Placage, Pur Métal, Élzárók, Laminált forgácslap klikk ide az árak információkért.

Rendelhetõ teljesen egyedi dekorlemez?

Igen, erre a Signature biztosít lehetõséget, ez lehetõvé teszi a teljesen egyedi design kialakítását vagy vállalatok logojának a megjelenítését.

Mi a minimum rendelési mennyiség?

A minimum rendelési mennyiség a magyarországi raktári színekre 1 tábla, illetve lehetõség van a maradékok kiválasztására is felár nélkül.
A nem magyarországi készletnél általában minimum 2 tábla dekorlemez a rendelési mennyiség.

Mi a dekorlemzzel borított munkalapok hõállósága?

Rövid ideig (maximum 1-2 percig) 180°C; tartósan 100°C (forró vizes edény). Itt kívánom megjegyezni , hogy senkinél sincs hõmérõ, ezért a biztonság kedvéért javaslom, hogy közvetlenül a felületre ne rakjunk forró edényt.
Egyébként a felület kibírja a cigarettacsikk elnyomását is.

Mi a kopásállósága a munkalapoknak?

Mindegyik POLYREY dekorlemzzel borított munkalapnak a kopásállósága megfelel az európai szabványoknak, ezek közül kiemelkedõ kopásállósággal bír a BRIHG (fényes) felület, ami extra koptatóréteggel van ellátva.
A súrolószerek, illetve a dörzsölõ eszközök károsítják a felületet. Színtõl és felületi struktúrától függõen a károsodás másként látszik. Például egy matt fekete lapon a sérülés egybõl észrevehetõ (bemattul a felület), míg a SURF felületeken jóval kevésbé látható, a felületi érdesség miatt a fénytörések másképp vetítik vissza a sérüléseket. Bár mind a két felület azonos kopásállósággal rendelkezik, mégis a matt felületnél ez sokkal elõbb és intenzívebben látszik.

Milyen a POYREY HPL lemezek (magasnyomású laminált lap, más néven dekorlemez) hajlíthatósága?

A POLYREY HPL hidegen 150 mm sugárral hajlítható, hõkezeléssel az anyag vastagságának a tízszeresével. Mi a postformingolásnál a 12,7 mm sugarat alkalmazzuk.

Hogyan tisztítható a POLYREY HPL?

Normál háztartási tisztítószerekkel, bútorápolókkal, lehetõleg nem mûszálas kendõvel. Bírja a higítóval való tisztítást is; ilyenkor a higító gyors elpárolgása miatt úgy tûnhet, hogy bemattul a felület, de ez a mattulás tisztító törlés után eltûnik a felületrõl. Súrolószerek és eszközök használata károsíthatja a felületet.

Mik az újdonságok POLYREY-nél?

Több újdonság is van:

Elsõként emelem ki azokat az új mintákat, amiben kizárólagosságunk van, mert miénk a szabadalom:
 • A Pluralis kollekcóban található "Strass" megjelölésû mintázat, aminek a felületében fémrészecskék láthatók, ezáltal mindig változó csillogást kap a felület. Ez a dekorlemez nem postformingolható, mégis van belõle munkalapgyártás saját dekorjával élzárva.
 • Ugyanebben a kollekcióban található a következõ szabadalmi oltalom alatt álló dekorunk a "Nacre". Ezek a dekorok olyanok, mint az autók reflex fényezése, ami különbözõ fényekben más-más színt mutat.
  Mindkét kollekcióra jellemzõ, hogy a standard gyártásban megjelölt színeken kívül egyeztetést követõen, szinte minden Papago színben rendelhetõ
Nézzük a többi újdonságot:
 • Több új színt és mintát alakítottunk ki.
 • Három teljesen új felületünk is van:
  1. a MAT, tapintása bõrt idéz,
  2. a GRAIN, mely kiemeli a fa erezetét, és
  3. a SOFT, nos ezt meg kell érintsék ...
  Az uni színek mellett, megjelöltük a RAL és az NCS színskála szerinti kódokat is.
A Pluralis kollekció egyébként úgy, ahogy van a koronája POLYREY-nek, a Pur métal kollekcióban feltétlenül nézzék meg az A042 Brillant Alu Ligné-t!
Szintén újdonság, hogy az új Polrey kollekció 5 évre van hegyezve, tehát a megkedvelt színek, minták beszerezhetõsége minimum 5 évig biztosított.

A jelölésekrõl néhány információ:

A színminták feletti dupla vonal jelentése: ebben a színben van laminált forgácslap is.
Vastag felfelé mutató nyíl jelentése: csak függõleges felhasználásra javasolt.
Vékony vízszintes nyíl jelentése: gyengébb felhasználás esetén alkalmazható vízszintes felületekre, (például fürdõszobapult).

Mi a különbség a HPL (magasnyomású laminált lap, más néven dekorlemez) és a CPL, illetve a laminált forgácslap között?

Az elsõ nagy különbség a gyártási metódusban van: míg a HPL-t síkprésben sajtolják össze, addig a CPL-t dobpréssel állítják elõ (a POLYREY nem gyárt CPL-t), a papírlaminátumot pedig a nyomdai technikához hasonlóan készítik el.

Felhasználási területüket illetõen:

 • A laminált forgácslapok a legkevésbé ellenállóak, ezért bútorvázak, kisebb használat alá rendelt bútorfrontok és asztalok gyártására alkalmas.
 • A CPL lapok közepesen terhelt függõleges és vízszintes alkalmazásra javasoltak.
 • A HPL lapok nagy terhelésnek kitett függõleges, illetve vízszintes felhasználásra javasoltak, mint konyhai munkalapok, vendéglátó helyek, kórházak, közintézmények bútorainak és falburkolatainak gyártása.
A HPL lemez hidegen hajlítással mind hosszára, mind szélességére vastagságának 150-szeresével hajlítható, azaz egy 1 mm vastag HPL lemez hidegen 150 mm-es sugárral hajlítható meg.
A postforming minõség hõkezeléssel hajlítható, vastagságának 10-szeresével. Mi a 12,7 mm sugarú hajlítást alkalmazzuk.

Az alábbi táblázatban néhány összehasonlító adat található a teljesség igénye nélkül:


HPL CPL papírlaminát
sajtolási hõmérséklet 170°C 170°C
prés nyomóerõ 100-120 kg/cm2 25-50 kg/cm2
présidõ 60-90 perc pillanatnyi, amíg a két dob között áthalad
felületek matt, fényes, furnéros, fémburkolatos csak matt (nincs fényes, nincs furnéros, nincs fémburkolatos) matt, fényes
vastagság 0,8-30 mm-ig,
minimum 5-6 réteg,
van Compact lap
0,4-1 mm-ig,
2-3 réteg,
nincs Compact lap
0,3 mm,
általában 1 réteg
méretek különbözõ táblaméretek szalag és a szalagból való darabolás során különbözõ táblaméretek csak nagyipari felhasználásra gyártják szalagban
kötés kémiai reakció során, visszafordíthatatlan folyamat, baktériummentes

postforming tulajdonság standard és postforming minõség sok gyártónál a kiegészítõ termékekhez csak standard minõség.
Elõfordul, hogy csak maguk számára gyártanak postforming minõséget

 

A Polyrey bemutató

A Polyrey bemutató levetítéséhez kattintson ide!

 

Árlista

Az árlista megtekintéséhez kattintson ide!
5 tengelyes CNC térforma marógép és 3D-s laser scanner kifejlesztése
2009-08-11 13:39

Szerző: Pintér László


Program: Közép-Magyarországi Operatív Program
Támogatás jogcíme: 5 tengelyes CNC térforma marógép és 3D-s laser scanner kifejlesztéseTámogatási igény: 37.767.000,- Ft
Project összköltsége: 75 535.000,- Ft
Szerződésszám: KMOP-1.1.4-07/1-2008-0042

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez beküldött pályázatunk pozitív elbírálásban részesült.Pályázatunk célja egy 5 tengelyes CNC térforma marógép egy 3D-s laser scanner és egy 2D-s sziluett vágó egy gépbe való integrálásának fejlesztésére irányul. Az eszköz megvalósítása lehetővé teszi, hogy a nagyméretű anyagok marógéppel történő megmunkálása előtt a marógépen elhelyezett térbeli szkenner segítségével a tárgyról elektronikus térbeli modell készüljön és előtte a megmunkálandó anyagtömbről az anyagfelesleg 2D-s sziluett vágóval eltávolítható legyen, ezzel tehermentesítve és gyorsítva a marási eljárást. Megvalósítás elsősazakaszában járunk.


<<< Vissza